Clyro Radnorshire

This single-storey building near Clyro, Radnorshire, was a redundant shed in poor condition. The owners wished to convert it into two separate studios together with an entrance hall and a shower room.

Light was considered to be of prime importance, and so there are 27 roof lights set in the reclaimed natural slate roof which remains supported by the original trusses. All joinery is purpose-made in English oak, and the structure is insulated well beyond statutory requirements. Underfloor heating is incorporated together with a secondary traditional system. The interior is exceedingly light even on dull days, and the windows give panoramic views over the Black Mountains. 

Photograph of the completed external elevation courtesy Iain Aitken.

© Nicholas Keeble Associates // Historic Building & Planning Consultants